Кордаж BABOLAT RPM TEAM 12 m.

38,00 лв. 32,30 лв.
  • Марка: Babolat
  • Кат. номер: 241108

Babolat RPM Team е малко "по-мекият" вариант на кордажа, с който се състезават тенисисти като Надал. Това е кордаж от ко-полиестер, подходящ за тези от вас, които търсят още по-ефективно генериране на топспин в ударите си и по-добра еластичност на самия кордаж.

В сърцевината му има допълнително инжектирани въздушни микро мехурчета, ефектът от които е по-гъвкав и издръжлив кордаж в сравнение с класическите моно-влакна.

Според официалната класификация на Babolat, този кордаж е подходящ за играчите от  "Профил C"  т.е. за често късащи кордажа тенисисти, търсещи издръжливост на самия кордаж, както и повече контрол при насочването на ударите си.

Babolat RPM Team принадлежи към групата "полиестерни моно влакна" - това са синтетични кордажи, направени с PET добавки, които значително подобряват характеристиките му. Моно влакната са резултат от сложни химически процеси и с такава структура, които ги прави най-твърдите сред кордажите.

Основни характеристики на кордажа Babolat RPM Team: издръжливост, контрол на ударите и по-лесно генериране на топспин  т.е. подходящ е за тенисисти със стила на Рафаел Надал. Именно със серията "RPM" се състезава и Рафа.

Дебелина на кордажа: кордажите с дебелина в рамките на 1.20 - 1.25 мм. се отличават с повече сила и комфорт за сметка на по-малка издръжливост. Тези с дебелина 1,30 - 1.35 мм. са с по-добра издръжливост, но за сметка на по-малък комфорт и сила в ударите.

✓ Цвят: черен/син

Характеристики
Таблица с размери
Характеристики
Дебелина на кордажа
125/17, 130/16
Таблица с размери

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!