Тенис ракета BABOLAT Evo Drive 115 Wimbledon

360,00 лв. 288,00 лв.
  • Марка: Babolat
  • Кат. номер: 102469

Ракетата ще ви бъде доставена наплетена с кордаж на Babolat. Кордажът и наплитането са безплатни, а към ракетата получавате и калъф на Babolat (също безплатно)!

Babolat Evo Drive 115 Wimbledon е част от новата лимитирана колекция на Babolat, посветена на най-старият турнир в света - Уимбълдън.

Ракетата е с голям размер на главата (115 кв. инча) и е подходяща за начинаещи, които имат нужда от малко помощ, правейки първите си стъпки в тениса. Предимството на по-голямата глава е, че разполагайки с по-голяма площ на ракетата съответно допускате по-малко грешки и играта става по-лесна.

Друга характерна особеност на Babolat Evo Drive 115 Wimbledon е, че е доста лека ракета - тежи само 240 грама. Това я прави подходяща както за деца, така и за възрастни, които търсят ненатоварваща физиката ракета.

Също така Babolat Evo Drive 115 Wimbledon се отличава с куп иновативни технологии, които помагат на играта ви:

SWX Evo Feel
Направени са от иновативен материал, разработен при съвместното партньорство между Babolat и SMAC (френската държавна космическа агенция). Материалът се използва при изработката на космически модули и е известен със способността си да абсорбира вибрациите.

При тенис ракетите ефектът му се състои в това, че намалява вибрациите получаващи се вледствие на контакта с топката по време на удар и намалява натоварването върху ставите и сухожилията на ръката, с която държите ракетата.


Елипсовидната форма на рамката добавя устойчивост на усукване и огъване (с 20% повече в сравнение със стандартните ракети), и в същото време увеличава силата на удара.

Woofer System
Динамична система, която прави така, че рамката и кордажът да си взаимодействат при самия удар. По принцип само някои влакна от кордажа са активни при удар, което означава, че ракетата не използва целия си потенциал. При използването на технологията Woofer всички влакна работят заедно и се използва абсолютно целият потенциал при нанасянето на удар. Благодарение на системата Woofer всички влакна на кордажа се движат. Цялата повърхност реагира при удара, много повече влакна си взаимодействат, увеличава се т.нар. "sweet-spot" и се абсорбират много повече от вибрациите, получили се при контакта с топката. Увеличава се ефектът на трамплина“ - чрез технологията Woofer деформацията на кордажа е много по-голяма по време на удара, и това води до 10% допълнителна сила.

Характеристики
Таблица с размери
Характеристики
Серии/Модели
Evo, Wimbledon
Наплитане
16x17
Грип размер
2, 3
Тегло
240 гр.
Размер на главата
742 cm2 / 115 sq. in
Точка на баланс
340
Дължина
685/27 инча
Състав
Графит
Таблица с размери

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!