Тенис ракета HEAD Speed MP 2024 (Синер)

559,00 лв.
  • Марка: HEAD
  • Кат. номер: 236014

Към ракетата получавате безплатно следните подаръци:

✓ кордаж HEAD Sonic Pro 
(стандартна цена 25 лв.)
✓ наплитане на кордажа 
(стандартна цена 12 лв.)
✓ кутия топки HEAD Championship
 (стандартна цена 17 лв.)
✓ антивибратор HEAD 
(стандартна цена 4,50 лв.)
✓ безплатна доставка и застраховка транспорт


Представяме ви новият Head Speed 2024 - една от най-популярните серии тенис ракети е с нов дизайн и с един куп подобрения, които ще помогнат на представянето ви на корта.

Специално Head Speed MP 2024 моделът тежи 300 грама, размерът на главата е 100 кв. инча и е предназначен за тези от вас, които играят бърз и агресивен тенис и търсят ракета даваща максимум контрол в ударите.

По отношение на нивото на играещия - Head Speed MP е подходяща както за абсолютно начинаещи, така и за напреднали любители на тениса. Интересен факт е, че с този модел се състезават множество професионални тенисисти, сред които и Яник Синер - шампионът от Australian Open 2024.

Какво е новото в Head Speed MP 2024 накратко:

✔ Новият дизайн на ракетата включва специална боя, която е много мека и приятна на допир, и в същото време изглежда страхотно

✔ Подобрена версия на технологията Auxetic 2.0 с още по-добър контрол в ударите и осигуряваща ви по-прецизното им пласиране.

Auxetic 2.0
"Auxetic" е най-новата технология в света на тениса и към момента се използва единствено в най-новите ракети на HEAD. Иновативният материал позволява много добър контрол в ударите, дори и когато не са ударени с идеалния център на ракетата. Това води до повече увереност в играта и съответно подобрява представянето ви на корта.

Другo ценнo предимствo на новия материал "Auxetic" е свойството му ефективно да обира вибрациите при нанасянето на удар и съответно да намалява натоварването в китката, лакътя и рамото. Като цяло новите ракети с технологията "Auxetic" намаляват непредизвиканите грешки, увеличават контрола в ударите, редуцират натоварването в ръката и подобряват усета към топката по време на игра. 

Graphene Inside
Иновативният материал Graphene е разположен на стратегически подбрани позиции в конструкцията на ракетата, така че да подсили рамката и да осигури отлична стабилност. Друг положителен ефект от графена е оптимизиране на предаването на енергия по време на контакта с топката, което от своя страна води до по-силни и прецизни удари. 

Speed Pattern
При ракетите от серията "Speed" позицията на втулките на ракетата, и съответно начинът, по който е наплетен кордажът, осигуряват т.нар. "контролирана сила" - топката лети бързо, но в същото време това не става за сметка на контрола и ударите са пласирани там, където сте ги насочили.

Directional Drilling
Това е технология, която подобрява два ключови компонента - увеличава както силата в удара, така и размерът на Sweet spot-а - областта от кордажа, с която ако ударите топката, то тогава ударът ви е с оптимална сила и контрол.

Speed Beam
"Beam" е термин на английски, с който се описва главата на ракетата. Ракетите от серията Speed са с типа глава "Speed Beam" - специална аеродинамична форма, при която при нанасянето на удар по топката се генерира повече мощ и съответно топката лети по-бързо. Този тип ракети са подходящи, ако искате да добавите сила в ударите си или просто обичатe атакуващия стил на игра и се стремите да завършвате разиграването с уинър.

Power Grommets
Специалните "Power" втулки подобряват ефективността на движението на самите корди и водят до повече сила в ударите.

Сравнителна таблица между различните HEAD ракети:

HEAD въвеждат специален индекс "Контрол - Сила", който ви помага да се ориентирате по-лесно измежду различните модели ракети. Колкото по-висока е неговата стойност, толкова повече ракетата придава допълнителна сила в ударите. Колкото е по-малка тази стойност, толкова по-добър контрол имате в удара.

Характеристики
Таблица с размери
Характеристики
Серии/Модели
Speed серия
Наплитане
16x19
Грип размер
3, 4
Тегло
300 гр.
Размер на главата
645 cm2/100 кв. инча
Точка на баланс
320
Дължина
685/27 инча
Състав
Графен, Ауксетик 2.0
Таблица с размери

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!